“שהיה יעקב יושב היה עוסק בתורה כשם שהיו אבותיו, ועד עכשיו לא נתנה תורה וכתיב באברהם “וישמור משמרתי” ומהיכן למד אברהם את התורה: רבן שמעון אומר נעשו שתי כליותיו כשתי כדים של מים והיו נובעות תורה” (בראשית רבה צה,ג)
הכליות הן כלי סינון חכם במיוחד. לאור סוג ה”אינטליגנציה” של הכליות מתקיים בגוף האדם את איזון משק הנוזלים (מים) עם כל סוגי החומרים ההכרחיים לשם איזון מטבולי מערכתי (נתרן, אשלגן, חלבונים, סוכרים, סידן, ויטמינים מסוגים שונים ואף ייצור הורמונלי)
כ – 180 ליטר של פלסמה, מסונן בכליות בממוצע ביום, כאשר סיכום התהליך הנו בייצור של שני ליטר בממוצע, של נוזל שתן המופרש מן הגוף כפסולת. כאשר השתן מהווה דרך לניקוי גוף מרעלים מסוגים שונים.
תפקידן המרכזי של הכליות הנו במשק המים. הכליות “יודעות” לנהל את משק הנוזלים בגוף, כאשר גוף האדם מורכב מ 70% נוזלים (ביחס הזהה למים המכסים את שטח פני כדור הארץ).
נוזלי גוף האדם, אינם “מים” במובן הרגיל, כמו מי שתייה, או מי כנרת .
נוזלי הגוף, כדי שיתאימו ויהיו מסוגלים להחיות את הגוף, צריכים שיהיו בעלי סגולות ויכולות המתאימות להזנה של כל חלקי מערכת.
נוזלי הגוף הם בעלי איכות מזינה, מאזנת המשמרת את יציבותו של גוף האדם. נוזלים אלה ייחודיים ביותר, מכיוון שהם נושאים בתוכם את “קוד” הייחודיות של האדם.
לכל אדם יש גוון המייחד אותו, באישיותו, בנטיותיו הרגשיות או הגופניות שלו, וכן בפוטנציאל האינטלקטואלי והרוחני שיש בו.
אותה הייחודיות שיש באדם, מחייבת “מים” מסוג אישי, מים היודעים להזין, לאזן ולשאת את “קוד” הייחודיות, כך שכל תא בגוף האדם יכיר ויזהה את אופיו המיוחד של איכות האדם.
האיכות הייחודית של האדם, אינה גופנית או חומרית. לא ניתן להעריך אותה באופנים ביולוגיים או כימיים (למרות שאותה האיכות הייחודית לאדם, באה לידי ביטוי באופן מיידי ברובד הכימי והביולוגי. כך שבביולוגיה של האדם יש רמיזות רבות לאופיו הייחודי של האדם).
כדי שיסוד ייחודי זה, יקבל את התנאים ואת האקולוגיה הפנימית ההכרחית להתפתחותו, הוא זקוק למים מיוחדים, מים היודעים להתאים את עצמם ולהכיל בתוכם את התנאים המאפשרים את צמיחת היסוד הייחודי שבאדם.
הכליות הן האיבר בגוף האדם היודעות להפיק מים מסוג זה. יש לכליות יכולת להכיר את היסוד הייחודי באדם, ולספק למערכת כולה את 70% המים הנדרשים לכדי שהמערכת הגופנית תתאים להוות בית לאותו יסוד ייחודי.
הכליות יודעות לזהות את כל צדדי הפוטנציאל, כל היסוד הייחודי של האדם, ולבנות לו בית ומזין ומכלכל אותו.
זוהי “אינטליגנציית” המים שיש לכליות, הן יודעות כיצד לעבוד עם המים, וכיצד לתת למים גוון, וצורה קונקרטית המאפשרים מים מיוחדים על פי מידותיו של האדם.
יכולת זו של הכליות לייצר מים ייחודיים, הנה בזכות הכוח שיש בכליות לעבודה עם מים.
הכליות יודעות כיצד להטעין את המים באותה איכות ייחודית, ובכך ליצור מים חדשים.
מים אלה שונים באיכותם מאדם לאדם, לאור ההבדל האיכותי שיש בין אדם לאדם.
לכן פלסמת הדם, ואף הדם עצמו, אינם נוזל הזהה בין בני האדם. ואף כי יש זהות ביוכימית, דם האדם תמיד בעל ייחודיות באיכות שלו.
בדרך כלל אנשים שקיבלו תרומות דם מאנשים אחרים, חשים לזמן מה בחוסר אוריינטציה, לאור נוזלי גוף שהם בעלי איכות השונה משלהם.
יכולתן של הכליות לעבוד עם המים, ולתת למים הגדרה, ואיכות ייחודית, הנו עיקר כוחן של הכליות.
להלן שבע נקודות מרכזיות על מים וכליות:
1- מים הם חיים, לכן כליות יודעות את העיסוק עם החיים.
2- מים הם הזנה, לכן כליות הן איבר הקשור להזנה.
3- מים יודעים לזכור. יש למים יכולת לשמר ידע (כמו שידוע מן ההומיאופתיה). כך לכליות יש יכולת לזכור ולעבוד עם ידע שקדם לחיי האדם וידע שחורג ממעגל חייו של האדם (עקב הידיעה לעבודה עם מים המכילים את הידע של ההיסטוריה האורגנית)
4- מכיוון שהמים היו תמיד, והם תנאי לקיומם של חיים אורגניים, יש במים את הזיכרון של ההיסטוריה של כל החיים האורגניים שקדמו לאדם.
לכן יש בכליות צד איכותי המאפשר מגע עם ידע מסוג זה.
5- אין מים “ניטראליים”. מים תמיד נושאים בתוכם יותר מן הרמה המולקולארית (H2.O שני אטומים מימן ואחד חמצן) .
זהו “ידע” השמור במתח הקיים בין האטומים ובין המולקולות.
לכליות יש יכולת “לפצח” את הידע שיש בין מולקולות המים, דבר המתרחש בתוך הנפרון (יחידת תא הכליה). שם בלולאת הנלה (חלק בנפרון) יש מרכיב פעיל של ספיגת מים המתרחשת בכוח חשמלי שיש בכליה לאור תהליך פיסיקאלי של הבדלי מפלים של אשלגן ונתרן.
6- מולקולת המים מורכבת משני אטומי מימן (יסוד אש) ואטום אחד מחמצן (יסוד מים).
לכן המים הם יסוד בטבע שגנוזות בו איכויות של אש ומים – דבר היוצר מתח ניגודי עם איכות פולארית הקשורה זו בזו, למרות המתח.
דבר זה קיים אף הוא בכליות. יש בכליות סינון נוזלים בשני אופנים: האחד אקטיבי (אש) המחייב atp (אדנוזין טרי פוספט) מולקות אנרגיה שהגוף מייצר “במעגל קרבס” בתוך פעילות התא, כאשר בכליות השימוש בכוח זה הינו לשם ספיגה אקטיבית.
השני הינו פסיבי (מים). דרך ספיגה המתרחשת באופן הדרגתי לאורך לולאת הנלה בנפרון עקב הבדלי יונים של מלחים או סידן משני צדי תאי הנפרון.
7- איכות “אש ומים” הנפגשים במים, זוהי הדרך בה מולקולת מים “יודעת” לשמר ידע.
איכות זהה זו שבכליות, זהו הכוח שיש לכליות בעבודה עם מים, ועם ידע קדום השמור בהם.