איכויות נפשיות שבשר מזין ומקדם:
1- הנושא המרכזי: עיקרון האב:
מזון בשרי מזין את חווית האב, בדרכים שונות.
התשוקה לבשר, עקב חסך בדמות אב או באיכות הנפשית שדמות האב בונה באדם.
דחייה – חוויות האב או דמות האב איננה מזינה וקיים באדם דחייה ממגע של דמות האב באופנים רבים, אולי עקב זיכרונות ילדות מוקדמים, ואולי דמות האב מהווה הפרעה בהתפתחות של האפשרות לפיתוח נטיות אינדיבידואליות – עצמאיות, בדרך כלל עקב דומיננטיות יתר.
החמרה מבשר – זוהי עדות ל”פצע” ביחס לדמות האב, היוצרת הפרעה וקושי אקטיבי בנפש האדם ביחס לדמות האב, ביחס לאיכות הנפשית הנבנית מדמות אב.
חלבון ממקור בשרי – מקדם את העמידות שנבנית באדם עקב דמות האב שהייתה לאדם, ועדיין קיימת (לא תמיד דמות האב, זהו האב הביולוגי, במקרים רבים דמות האב, עשויה להיות מורה לחיים, או דמות שיצרה רושם עמוק הגורם לאדם לראות באותה הדמות יסוד לחיקוי או רצון ללכת בעקבותיו ולהידמות לו – דמות מנהיג)
2- איכות הזכרית:
חלבון מבשר מקדם את האיכות הזכרית באדם, את משמעות העיקרון הזכרי במבנה אישיות המתפתח בילדים ונערים.
במבוגרים חלבון בשרי מקדם את איכות הזכרית על כל המשמעויות שלה, בהופעה של איכויות זכריות בכל תחומי החיים.
תשוקה : צורך בחיזוק האיכות הזכרית.
דחייה: קושי מן האיכות הזכרית, כפי הנראה עקב הצטברות של אירועים בעבר של התמודדות מכאיבה מול האיכות הזכרית.
החמרה מבשר: דרגה עמוקה יותר של פגיעה בנפש האדם ביחס לאיכות הזכרית – אפשרות ל”פצעים” פתוחים עקב המשמעות של איכות זכרית בנפש האדם.
דוגמה: נער שחי החברה אלימה, הוא עצמו עם נפש עדינה, דבר שמחייב אותו לפתח מערכות התנהגות שאינן נכונות לו, עם מחיר של סטייה ממקומו העדין. הדבר יוצר פצע נפשי של שזירה לא נכונה של האיכות הזכרית במבנה האישיות שלו, מכאן האדם יפתח דחייה מזון בשרי, כיוון שהוא מעצים איכות שאיננה נכונה לו.
3- תחרותיות, הישגיות, זהות הנקבעת על פי התוצאות המוכחות שהיא משיגה:
זהו היבט נוסף של האיכות הזכרית.
חלבון ממקור בשרי, מקדם באדם את העמידות ביחס לסוג הכוחות והנחישות שעל האדם לגייס כדי להתמודד עם מצבי לחץ לאורך הזמן עד למקום ששם ההישגים יהפכו לתוצאה קבועה ומוכחת. בדרך כלל אדם מאמץ קריטריונים חברתיים לקביעה מה נחשב להצלחה. דרגת “זכריות” גבוהה יותר, הינה קביעת קריטריונים להצלחה הנובעים מן המיתר הקיומי של האדם, ממנו עצמו…
4- דמותו של הצייד:
ביטוי נוסף למושג הקודם ביחס למהו הדבר המכונה הישג, דבר שצריך להראות בתוצאות קונקרטיות. מכאן איכות הצייד, המתפתחת ביחס לאיכות זכרית, הזקוקה להראות תוצאות קונקרטיות ליכולות של הזכר.
תשוקה לבשר: צורך לקדם את איכות הצייד הזכרי.
דחייה מבשר: דחייה מן ההתמודדות של השדה ששם על האדם להראות איכות הצייד.
החמרה: קושי גדול ונטייה להימלט ולהימנע מן המקום ששם האדם יאלץ להראות את איכות הצייד שלו. בדרך כלל אנשים (זכרים ונקבות) עם יסודות נשיים באישיות שלהם, מפתחים החמרה ואף אלרגיה למזונות בשריים, עקב האיכות שמזון זה מעודד שאיננה אורגנית לטבע הבסיסי שלהם.
5- וויטאליות גופנית:
חלבון ממקור בשרי, באנשים הזקוקים לאיכות הבשרית, מעצים ומחזק את המוטוריקה של תנועת שלד שריר, ברמת הגמישות והוויטאליות התנועתית.
לנושא זה יש חשיבות עקיפה לאיכויות הנפשיות, כיוון שבאנשים הזקוקים לאיכויות שציינו, האיכות התנועתית המוטורית חשובה ביותר לשם יצירת תשתית גופנית תומכת בהתפתחות האיכויות הנפשיות.
לכן – כאשר אדם חש חוסן גופני גבוה יותר לאחר צריכה של מזון ממקור בשרי, זהו סימן כי במקביל לתחושת הוויטאליות, גם האיכויות הנפשיות המקבילות נתמכות בהתפתחות שלהן מן התזונה הבשרית.