במצב תקין ומאוזן, כאשר כל חלק במרכבה האנושית ממלא את חלקו בתנועת המרכבה, הרכב (שכל מוח) אוחז במושכות, ומנהל את תנועת ההליכה של המרכבה, כאשר הסוסים (רגשות) הם למעשה המנוע וכוח שמאחורי התנועה של המרכבה כולה.
הרכב אוחז במושכות, ומחזיק את הסוסים במשמעת הנכונה או הרפיון המתאים, על פי הצרכים המשרתים את התקדמות המרכבה כולה ליעד אותו קבע האדון (היסוד האלוהי)
כמו שהדברים נראים מבחוץ, הרכב הוא זה שנראה כמו שהוא השולט בכיוון של תנועת המרכבה, אך כאמור אין זה כך, והוא עצמו שרת של האדון, היושב במרכז המרכבה, והוא עצמו (האדון) אינו אקטיבי כמו הרכב, הוא ניכר בעת היותו מדבר ואומר את דבר רצונו.
הסוסים (רגשות) הם הכוח המביא תנועה, התלהבות, שמחה, ובעיקר חוויה והתנסות.
הסוסים (רגשות) הם אלו שבאמצעותם יש למרכבה כולה ידיעה והתנסות הבאה מתוך חוויה. תחושת חיים ותחושת קיום בסיסית.
סוסים (רגשות) שאינם קשורים לרכב (שכל), או רכב (שכל) שאינו יודע כיצד לכוון ולנהל את תנועת הסוסים (רגשות) מביא לידי מצב בו הסוסים בעלי הכוח לתנועה, נעים ללא מטרה וללא השגחה, דבר היוצר תנועה קטועה, לא רציפה, ללא איזון באופן התנועה שלה.
מרכבה הנשלטת על ידי תנועת הסוסים ללא ההכוונה של הרכב, אינה מגיע לתכליתה, היא נעה מכאן ולשם ללא כיוון מוגדר, בדרך כלל על פי גחמות של תגובות הסוסים למה שהם חווים ביחס למגע עם העולם החיצוני. מצב המוביל לבלבול, תחושת איבוד דרך, מבוכה, נטיות אימפולסיביות והיסטריות מן הזווית הרגשית, הקצנה רגשית ותגובות רגשיות לא מאוזנות עם אופי דיכוטומי.
סוסים (רגשות) שאינם במקומם:
רגש הינו מצב צבירה אנרגטי בתוך האדם, שאינו בעל רצון ובחירה. רגש הינו תשתית דרכה ניתן לאדם יכולת להתנסות, לחוות, לדעת דבר מה מתוך תחושה וחוויה. הרגש הינו כלי למטרה זו. כאשר אין לרגש מה שיתחם וינהל את תנועתו, הוא עצמו מנהל את עצמו על פי התגובות שהוא מגיב להם באינטראקציה עם עולם מבחוץ. דבר שגורם לתנודתיות ללא כללים או חוקים. וכן לאימפולסיביות ותגובות לא צפויות בעלות עוצמה משתנה, לעיתים עוצמתית לעיתים שקטה וחלשה.
מצב זה מתעתע באדם, עקב חיסרון הסדר והרציפות, ומוביל לכאוס מן הזווית הרגשית.
במצב זה הרגש הינו במצב של דריכות מתמדת לאור תזזיתיות תגובתית תמידית שאינה מאפשרת לאדם התבוננות בחוויה ובמשמעות שלה, עקב המהירות וההישענות על הגירוי הבא מן החוץ וכיצד הוא זה היוצר ומגרה את התנועה של עולם הרגש.
מצב זה מוביל לשחיקה עמוקה, לאיבוד אנרגיה עצום של המרכבה כולה, בעיקר במימד הרגשי וגופני.
הרגש הינו המצב הממתין תמידית לדבר מה שינביט בתוכו את מגמת התנועה. כאשר ההמתנה של הרגשות הינה לסימולציות חיצוניות, נפש האדם הופכת למטולטלת ולא מאוזנת.
סוסים (רגשות) הממוקמים נכון:
רגש במובן הנכון, ממתין במשמעת שאינה סטימולטיבית ואינה מודחקת, להנחייה שבאה מן הרכב (מוח, שכל) אז הרגש ממתין להנבטה של כוח המחשבה הבאה מן הרכב, אז המחשבה מהווה סוג של “זרע” הנזרע במימד הרגשי, משם נוצרת חוויה והתנסות של חיבור מחשבה ורגש. מצב זה מוביל באופן הנכון את ההתקדמות המרכבה.
סימפטומים המעידים של סוסים שאינם במקומם:
1- חיסרון שקט ונינוחות. הסערה הפוטנציאלית, שם תמיד.
2- תנועה לא אחידה, ללא דפוס מוגדר, אימפולסיבית, ללא כיוון, המגיבה לגירוי חיצוני.
3- עוצמות רגשיות לא מאוזנות, לעיתים בכי, כעס, תסכול, התרגשות וכו’, תנועה מהירה וקיצונית בין מצב רגשי אחד לשני.
4- פיזור נפש, בלבול, מבוכה, אין היגיון בדינאמיקה הפנימית – דבר שעשוי להוביל לתחושת “איבוד הדעת”, או לתחושת “טירוף הדעת”.
5- מצב שהופך את האדם ל”טרף קל”, אדם שקל להשפיע עליו.
סימפטומים שהם עדות לסוסים במקומם הנכון:
1- שקט נפשי, איזון נפשי.
2- יכולת בחירה ברגשות, מה האדם לא מוכן להכניס לתוך עצמו כחוויה התנסותית ומה כן.
3- נינוחות של המתנה, אין לחץ, אין לאן למהר, אין לאן להגיע. יש רק את ההמתנה למסר המחשבתי הבא מן הרכב.
4- התפתחות של כוח. רגש ממתין מהווה חיסכון אנרגטי עצום, דבר ההופך את האדם לחזק הרבה יותר, ופוטנטי הרבה יותר בכל מה שהוא עושה.
5- עיני הרגשות (סוסים) תמיד נשואות למעלה.
הקושי המרכזי של תנועת הסוסים, הינה כאשר הם עצמם במקומם, אך הרכב אינו מנחה אותם לפי קריאת קולו של האדון (היסוד האלוהי) אז הרכב עצמו הופך לקיצוני, לחד מימדי, דבר שהסוסים מרגישים מייד, ויודעים מייד לזהות אם הכיוון וההדרכה באים מן הרכב לבדו, או מן האדון דרך הרכב.
כאשר ההכוונה של הסוסים באה מן הרכב לבדו, שם נוצרת מצוקה עמוקה ביותר לסוסים, מכיוון שסוסים העומדים במקומם הנכון הם בעלי אינטואיציה חדה, מדויקת, היודעת היטב את מקור הדברים. אך חסרה את יכולת העשייה והתגובה הנכונה לדבר, הם אינם יודעים כיצד לפעול לאור אותה הידיעה. אז נוצר בתוך תנועת הסוסים מצוקה וקונפליקט עמוק ביותר.
מצד אחד הם חשים כי הרכב “משקר”, ומצד שני הם מחוייבים להישמע לו.
במצבים אלו נוצר קרע עמוק בתוך המערכת שסופו בסוגי חוליים רב גוני ביותר, ממחלות אוטואימוניות, דרך גידולים מסוגים שונים, דרך מחלות דלקתיות מסוגים רבים.
מחלות שמוצאות את מקומם במרכבה עצמה (גוף) ומוצאן הראשוני מחיסרון הקשב לקולו של האדון.
יש זיקה אינטואיטיבית עמוקה ביותר בין הסוסים לאדון.
יש ביניהם חיבה עמוקה. הסוסים – כאשר הם חזקים ובריאים יודעים לזהות בדרגת אוטנטיות ודיוק רב, אם האדם במקומו, או שהוא מזייף, מתי האדם הולך בדרך הנכונה ומתי הדרך אבדה לו. האדון מעריך את האינטואיציה הבאה מן הסוסים, ויודע להוסיף לה במצבים מסוימים עוד תבונה לדיוק האינטואיציה במקרים שהרכב אינו קשוב לאדון, והוא עצמו הלך לאיבוד.